Menu
Your Cart

Screen printing

Какво означава ситопечат?

Ситопечатът е процес, при който се получава траен отпечатък с помощта на т. нар сито. 

Ситото представлява мрежесто платно, което е опънато плътно и стегнато около устойчива метална или дървена рамка. При тази технология се нанася филм контактно върху фино сито, покрито с фоточувствителна емулсия. След това върху готово сито се поставя мастилото, а обектът за печат - под него. С оказан натиск мастилото се преминава през ситото и попада върху печатния предмет. 

За какви тиражи е подходящ ситопечатът?

Ситопечатът се използва предимно при малки и средни тиражи. Той е подходящ за едно  или двуцветно брандиране, поради това, че всеки цвят се нанася поотделно. 

Ситопечатът е най-универсалната технология за брандиране на сувенири от хартия, като готови хартиени пликове, текстил например, тениски, торбички, спортно облекло, ризи, чадъри, до стъкло, керамика, метал, пластмаса като химикалки, запалки, пепелници и други. 

За по-стабилен отпечатък при ситопечат върху някои пластмаси и метали е необходимо използването на двукомпонентни мастила. При печат с тези мастила, различни са само времето и температурата на съхнене, а технологията е като при стандартния ситопечат. 

Ротационния ситопечат се използва при надписването на цилиндрични рекламни сувенири като химикалки, запалки, чаши, пепелници, топки и други. При завъртането на сувенира, изображението се разполага на по-голяма площ и това позволява да се събере повече рекламна информация. 


Изберете рекламни материали, които да брандираме със ситопечат: